Hoe het begon…

Een kleine duik in ons verleden

Foto Astrid en Tanja

Wij zijn Astrid en Tanja, schrijfsters, uitgevers en eigenaresses van Alle wijsheid op een stokje.
Beide groeiden we op in dezelfde straat in een klein Brabants dorpje. In 2006 werden we collega’s op een woongroep en toen we daar stopten besloten we: ooit gaan we weer samenwerken…

Onze gezamenlijke interesse voor persoonlijke bewustwording en spirituele ontwikkeling bracht ons in de herfst van 2018 naar een workshop “Verbinden met je gids” ofwel channelen. Astrids idee om een kinderboek te schrijven, kreeg vorm, toen Tanja tijdens een channeling een groep kinderen zag met een boek in hun midden dat licht leek te geven.

We gingen zitten, stemden af op de de kinderen en de verhalen kwamen vanzelf. Zo werd Alle wijsheid op een stokje geboren. Het bleek meer dan we zelf in de gaten hadden: een boek én een levenswijze.

Astrid…

“Het is alweer verschillende jaren geleden dat ik een sterke ingeving kreeg: een boek schrijven over 2 kinderen. Ik zag het helemaal voor me. In de verhalen zouden helpende boodschappen staan. Maar het was toen nog niet de tijd. 
Ik heb in mijn leven veel innerlijk werk gedaan. In de vorm van therapiesessies, in opleiding en cursussen. Daarin en ook in mijn passie voor energetisch werk kwam het pure, sprankelende kind altijd in beeld. Het wilde gezien en herinnerd worden, want door het leven was het bedekt geraakt met vele laagjes.
Bijna 10 jaar geleden kreeg ik mijn allergrootste cadeau: Bibi. Een puur en stralend kind vol liefde en licht. Iedere dag weer is zij een groot voorbeeld voor mij. Door haar werd mijn ingeving werkelijkheid, want op een dag realiseerde ik me dat zij een van die 2 kinderen mocht zijn. Zo werd het bijzondere boek Alle wijsheid op een stokje een feit.”

Tanja…

“Ik wilde altijd ‘iets creatiefs’ en ‘iets met kinderen’. Na mijn SPH-opleiding, volgde ik de opleiding Holistische kindertherapie en ik verdiepte me jarenlang in natuurlijke kindontwikkeling tijdens mijn werk met jonge kinderen. Ook groeide sinds mijn tienerjaren de interesse in persoonlijke bewustwording en healing.
Bij zelfonderzoek op vele niveaus en met de geboorte van mijn twee jongens, kwam ook regelmatig mijn innerlijk kind voorbij. In eerste instantie was dit vooral het gekwetste kind. Mijn verbazing was groot toen ik het pure, sprankelende kind in mezelf ‘ontdekte’. Wat belangrijk om juist daaraan de aandacht te geven! 
In 2017 zag ik tijdens een lichtcode-activatie allemaal lichtpuntjes. Het voelde als toekomstige kinderen die aangaven dat ze op mij wachtten. Het ‘iets met kinderen’ kreeg zo een heel andere wending. Bij Alle wijsheid op een stokje komt voor mij alles samen, inclusief mijn liefde voor de natuur.”