Ik leef een beetje in een andere wereld

Krantenkoppen kijken me aan. Grote letters schreeuwen: DIT IS BELANGRIJK!
Ik lees een paar kreten. Iets over Brexit en iets over Corona. Ik draai me om en loop verder. Ik heb eigenlijk geen idee wat er in de wereld gaande is. Is dat slecht? Of naïef? Is het ongeïnteresseerd? Hoe dan ook, ik leef gewoon een beetje in een andere wereld.

Meer dan 10 jaar geleden ben ik gestopt met het volgen van het nieuws. Vooral omdat ik aan de meeste informatie gewoonweg niks heb. Het maakt me wel een beetje wereldvreemd. Maar de wereld die in het nieuws komt, vind ik ook vreemd. Zo vervuild, gewelddadig, egoïstisch…

Ondertussen droom ik van een andere wereld. Een wereld waarin mensen hun hart volgen. Soms stel ik me voor dat ik daar al ben. Ik voel de rust, de ruimte om werkelijk adem te halen. Mijn hart klopt blij van kinderlijk verlangen. Ik ben vrij. Vrij om te ontdekken wie ik ben en wat ik kan. Het is zo mooi groen om me heen. Ik wandel tussen bomen en bloemen. De lucht is zuiver, het water is schoon en fris, vogeltjes fluiten vrolijk en ik lach een liefdevolle, dankbare lach.
In deze wereld luister ik naar de stem van mijn hart, ga mee met het ritme van de natuur en de grote stroom van het leven. Ik doe het werk dat ik het liefste doe en deel ik mijn liefde, vreugde en inspiratie met de mensen om me heen.

Zo ziet de wereld er uit die ik wens en waar mogelijk stap ik er nu al in. Echt of in verbeelding. Het weerspiegelt niet de wereld uit de kranten van vandaag, maar ik geloof dat alles begint met een droom. Het zijn de zaadjes voor de toekomst.

Hoe ziet jouw droomwereld er uit?
En vind je het je moeilijk voor te stellen, neem dan alvast een kijkje in de wereld van Toby en Tara.